Меморијален боксерски турнир во Охрид

Синоќа започна првиот Меморијален боксерски турнир „Алексо Огненовски“. Турнирот се одржува улица „Кеј Македонија“ каде беше поставен специјален ринг.

За мене лично претставува големо задоволство отворањето на турнирот кој е посветен на големиот спортски учител и педагог, родоначалник на боксот во Охрид, незаборавниот Алексо Огненовски. Племенитата вештина во Охрид, ја донесе човекот кој беше племенита и благородна душа. Верувам дека нема охриѓанец, кој што барем малку се бавел со било кој спорт, а да не го знае името на „Алексо боксерот“, како што беше познат меѓу охирѓани, легендарниот спортски работник Алексо Огненовски.

Упатувам искрени честитки до Боксерскиот клуб кој го носи неговото име и за вложениот напор за организација на ваков меѓународен натпревар, кој верувам дека од година во година ќе расте и ќе преставува уште една значајна манифестација во севкупната понуда на Охрид, напиша градоначалникот Пецаков.

Покровител на турнирот е Општина Охрид.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани