Препораки за капачите во Охридското Езеро

Црвен крст со препораки за капачите, кои утре ќе пливаат во Охридското Езеро по Светиот крст.

Температурата на водата ќе биде околу 08 степени, исто се очекува да биде и температурата на воздухот. Нема да има температурни разлики ниту поголеми шокови, но капачите да бидат внимателни. Да не се задржуваат во вода подолго од 3 минути, да носат обувки но и да не конзумираат алкохол.

Вечерва ќе биде поставен шатор каде сите заинтересирани може бесплатно да извршат медицински прегледи.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани