ФОТО: Верниците денес на молитва во манастирот Свети Наум Охридски

Сите патишта денес водат во манастирскиот комплекс Свети Наум Охридски. На утрената богослужба и литургијата со која чиноначалствуваше Владиката Тимотеј присуствуваа стотици верници.

На богослужбата беше и градоначалникот Кирил Пецаков и претседателот на Советот на општина Охрид Сашо Донев.

Верниците палеа свеќи, а се помолија и на гробот на Чудотворецот.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани