„Кралот Лир“ вечерва премиерно на „Охридско лето“

Турскиот театар од Скопје вечерва во рамки на фестивалот „Охридско лето“ премиерно ќе ја изведе театарската претстава „Кралот Лир“ од Вилијам Шекспир, а во режија на Диего де Бреа. (more…)

Гудачкиот квартет „Диотима“ одржа концерт за паметење на „Охридско лето“

Гудачкиот квартет „Диотима“ одржа концерт за паметење на „Охридско лето“ Дела избрани за гудачки квартет од Франц Шуберт и Морис Равел, како и „Лирската свита“ од Албан Берг беа изведени...
Social profiles