Уникатно видео со пораки на знаковен јазик за поддршка на ретките

Со уникатно видео на знаковен јазик Локалната младинска огранизација при ОЕМУЦ Св Наум Охридски испрати силна поддршка за ретките болести. Ученици и професори со знаковен јазик пренесоа силни пораки за...

Охриѓанец даде највисока понуда на лицитацијата за помош на Лео, организирана од ДНК

И официјално заврши лицитацијата за помош на Лео, преку која наградата Златна Бубамара на Популарноста заврши во рацете на Митрески Кирче од Охрид кој ја даде најголемата понуда во износ...

Учениците од Охрид ќе се едуцираат за врсничко насилство во кампањата на „Макпетрол“

Во деветте основни училишта во Општина Охрид ќе се одржат работилници против врсничко насилство што ќе ги овозможи Макпетрол во својата општествено одговорна кампања. Изминатиов период Виница, Битола, Штип, Бутел,...

Вевчанскиот карневал е прогласен за културно наследство од особено значење

Вевчанскиот карневал е прогласен за културно наследство од особено значење, поткатегорија исклучително значење. Како што соопштија од Министерството за култура, одлуката е донесена денеска на владина седница. Со оваа одлука...

Започнува хортикултурно уредување на улицата „7 ми Ноември“

Се нанесува плодна земја ул.,,7-ми Ноември" каде ќе се формираат хортикултурни содржини. -Во склоп на градежните активности за реконструкција на улица,,7-ми Ноември", екипите на Ј.П.,,Охридски Комуналец" започнаа со првата фаза...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани