Централен систем за кислород во струшка дијализа

Реализирана инвестиција во централен систем за дистрибуција на кислород во три сали за хемодијализа, и во три соби наменети за интензивна нега во ЈЗУ Специјализирана болница Нефрологија Струга. Воедно подобрени...

Министерот Тошкоски: СВР Охрид ќе се премести во подобри услови во поранешната касарна

Министерот Панче Тошкоски пред неколку денови беше во посета на Охрид. Заедно со градоначалникот Пецаков беа во просториите во поранешната касарна. панчев најави дека СВР Охрид ќе се премести во...

Јакнење на претприемачките способности на практикантите во стручните училишта

Од 15 до 20 април 2024 година, во Струга се одржува интернационалната обука за 20 средношколци од стручни училишта од Македонија, Турција и Естонија. Целта на обуката е учесниците да...
Social profiles