Промоција на книгата „Охридски писатели за деца и младинци“

„Охридски писатели за  деца и младинци“ е најновата книга на авторите Димитар  Пандев  и Славе Ѓорѓо – Димоски што деновиве излезе од  печат во издаваштво  на Општина Охрид и градоначалникот...

Се расчистуваат каналите за наводнување во Вевчани

Континуирано работиме на расчистување на постоечките канали за наводнување, како и изградба (бетонирање) на нови канали за наводнување. Воедно ги замолувам граѓаните да бидат стрпливи бидејќи има многу барања за...

Вежба боево гаѓање на стрелиштето „Бејбунар“

Полициски службеници - припадници на редовниот состав од полициската станица од општа надлежност, од полициската станица за безбедност во патниот сообраќај како и од криминалистичката полиција, денеска и утре (06 и 07.06.2024),...

Холанѓанец агресивно се однесувал кон медицински лица ја оштетил опремата во амбулантното возило

Холанѓанец агресивно се однесувал кон медицински лица ја оштетил опремата во амбулантното возило. На 05.06.2024 во 21.45 часот во охридското село Пештани, полициски службеници од СВР Охрид - полициска канцеларија...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани