22- ри Републички пензионерски спортски игри

ЗДРУЖЕНИЕТО НА ПЕНЗИОНЕРИ ОД СТРУГА,на 2.09.20217 година,во градот на оризот-Кочани учествуваше на 22 –те Републички спортски игри за пензионери во дисциплините и тоа пикадо (мажи и жени и шах мажи и жени).

Во голема конкуренција од над 500 учесници ЗП-Струга постигна солидни резултати со освојување на едно второ место шах –жени и 2 трети места во шах и пикадо –мажи.
Додека пензионерката Балтоска Шенка од Струга прогласена за најдобар играч на прва табла шах за жени.Сите се закитија со медаљи.


ЗП-Струга,предводени од претседателот на Милорад Трпоски и претседателот на спортската комисија Иван Хаџиев,испишаа уште една успешна спортска сезона.
И ако ЗП-Струга според меѓународните шаховски правила требаше да го има првото место во шах за жени но по некое не пишано правило судијата првото место и го додели на ЗП-Македонска Каменица.


СТОЈАН КУКУНЕШОСКИ

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани