Амбасадорот на Полска во посета на општина Охрид

Амбасадорот на Полска во посета на општина Охрид.

Денеска во Општина Охрид имав чест да биде наш гостин Н.Е. Кшиштоф Гжелчик, амбасадор на Република Полска во Република Македонија, по повод Денот на знамето на Р. Полска и Денот на Полска и Полјаците во странство, одбележувајќи го заедно со полскиот амбасадор пред јарболите со македонското државно и општинското знаме во духот на одличната локална, дипломатска и меѓународна соработка со Полска, информира заменик градоначалникот Перчо Божиноски.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани