Влажните марамици не смеат да се одлагаат во канализација

Хигиенските влошки и влажните марамчиња кои граѓаните ги фрлаат во канализација се главните причини за затнување и проблеми во канализационата мрежа.  Ова се материи кои не се распаѓаат. Влажните марамици...

Велики четврток – се вапсуваат Велигденските јајца

Главно за овој значаен ден од Страдалната седмица е дека Господ тогаш ги востанови двете суштествени тајни за нашето спасение Светата евхаристија и Исусовата молитва. Со други зборови, на Велики Четврток...
Social profiles