„Аналфабет“ ќе биде изведена на фестивалот „Јоаким Осоговски“

Народен театар Охрид, во четврток 14.09.2017 гостува на седми по ред Интернационален театарски фестивал „Јоаким Осоговски“ во Крива Паланка со почеток во 20.00 часот ќе ја изведат претставата”АНАЛФАБЕТ” – комедија според Бранислав Нушиќ, режија Ѓорѓи Ризески.
 
Играат: Горан Стојаноски – Максим Благадуша
Никола Тодороски – Митре П. Клатипатлак
Стрезо Стаматовски – Румен Вујаклија
Елизабета Стефановска – Магдалена Лапајкоска – Дупева
Сценограф на претставата е Зоран Николовски, а костимите се на Ванчо Василев
 
 
Social profiles