Богослужба за „Светите Козма и Дамјан“ во манастирот во Опеница

Дебарско-кичевската епархија ги известува своите православни верници дека на 14. Јули 2017 година (петок), во манастирот „Св. Козма и Дамјан село Опеница – Охрид, ќе се служи вечерна богослужба и света литургија, по повод празникот „Св. бесребреници Козма и Дамјан.

Вечерна богослужба во 19:00 часот
Литургија 08:30 часот

Дебарско-кичевската епархија ги повикува сите свои верници на за-едничко прославување на овој празник.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани