Интернационална уметничка колонија „Дебрца“ збогатена со триесеттина нови дела

Интернационална уметничка колонија „Дебрца“: во пресрет на 4 деценискиот јубилеј, богатата збирка, надополнета со триесетина нови дела После десетдневно, активно ликовно создавање, заврши 39-та, по ред, Интернационална уметничка колонија „Дебрца...

Фудбалските терени се подготвуваат за натпреварот од првото коло за Лигата на шампиони

На 3 јули стартуваат активностите на градскиот фудбалски терен "Билјанини Извори" како последни подготовки пред одигрувањето на . За потсетување нашиот шампион тимот на Струга Трим Љум ќе игра во...

Екипите на Комуналец ја „светнаа“ охридската чаршија

Екипите на Комуналец ја „светнаа“ охридската чаршија. Охридската чаршија претставува една од најфреквентните пешачки зони во градот, затоа одржувањето на хигиената на оваа јавна површина е од највисок приоритет за...

Од 01 јули забрана за градежни работи во централното градско подрачје

Од први јули (понеделник) стапува на сила одлуката за забрана за изведување градежни работи во централното градско подрачје. Забраната се однесува на просторот јужно од „Булевар Туристичка“ на потегот од...

Заврши третото издание на Охрид вино фест

Заврши третиот  Вински фестивал во Охрид. Многу забава, голем број посетители, промоција на македонските вина но и навестување на плодна туристичка сезона. Третата и последна вечер од Охридскиот вински фестивал...

Младите носечка работна сила во хотелско угостителскиот сектор

Младите се носечка работна сила во туризмот. Средношколци и студенти го надополнија недостигот на кадар во хотелско- угостителскиот сектор на брегот на Охридското Езеро. Келнери, шанкери, готвачи, помошници во кујна...

Голем број посетители и многу забава на Охрид вино фест

Во одлична атмосфера и расположение минаа првата и втората  фестивалска вечер на Ohrid wine festival, како предвесник за претстојната летна сезона ветува голема посетеност на Охрид. Многу забава, добро вино...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани