И овој празничен викенд Охрид преполн со туристи

На календарскиот почеток  на летото Охрид преполн со туристи. И овој празничен викенд солидна исполнетост бележат и хотелите на брегот на Охридското Езеро но и приватното сместувањ . Најбројни се...

Заврши третото издание на Меѓународниот турнир „Колибри 2024“

Заврши третото издание на Меѓународниот турнир „ Колибри 2024“. На едно место собрани деца од различни култури и средини, среќни и насмеани детски лица и многу позитивна енергија. Благодарност до...

Членовите на боксерскиот клуб на средба со градоначалникот Пецаков

Членовите на боксерскиот клуб на средба со градоначалникот Пецаков. -Денеска се сретнав со членовите на боксерскиот клуб "Алексо Огненовски" од Охрид кои на 22 јуни ќе земат учество на државниот...

Со тетарската претстава ,,Цветко и неговата градина”

Со тетарската претстава ,,Цветко и неговата градина” во петок (21.06) започнува програмата на општина Охрид за најмладите охриѓанчиња под мотото „Културата расте со децата“. Тетарската претстава ќе се одржи на...

Архивата на Охридско лето за прв пат предадена во државниот архив

Архивската документација на НУ Охридско лето, значајна за зачувувањето на документарното богато наследство, за првпат ќе биде предадена во Охридскиот Архив. Согласно Меморандумот за  соработка помеѓи НУ „Охридско лето“ и ...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани