Саем за образование во организација на Почесниот конзул Филев

Матурантите, идни студенти од охридскиот регион и Македонија, ќе можат да се запознаат со условите, стипендиите и другите бенефиции за студирање на државните и приватните универзитети во Р. Србија. Во...

Започна прегласувањето на две избирачки места во Охрид и Струга

Започна прегласувањето за Парламентарните избори. Во Охрид и Струга има прегласување на две избирачки места, односно по едно во двете општини. Денес се прегласува на избирачките места 1272 во Охрид,...

IX Меѓународна поетска манифестација „Охридски поетски бисер“

Се подготвува IX Меѓународна поетска манифестација „Охридски поетски бисер“. Манифестацијата ќе се одржи на  - 29.6.2024 година, Објавувен  конкурс за поетска творба на слободна тема, само една песна до 24...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани