Општина Охрид го избра идејното решение за лого по повод 80 годишнината од ослободувањето на Охрид

Општина Охрид го избра идејното решение за лого по повод 80 годишнината од ослободувањето на Охрид, согласно објавениот јавен конкурс. Врз основа на критериумите наведени во Конкурсот, по прегледот на...

Велосипедистите бараат вело поврзување на Охрид- Струга

Велосипедистите со години бараат велосипедско поврзување на Охрид и Струга. Неодамна, со  Ипа вело тура,   која ја подржаа над 120 велосипедисти се реафирмира идејата за изградба на безбедна велопатека меѓу...

Освојувачот на Европската бронза Давид Крстески на средба со градоначалникот

Денес градоначалникот Кирил Пецаков оствари средба со Давид Крстески, член на Таеквон-до клубот „Хваранг ИТФ“ од Лескоец, кој на последното Европско јуниорско првенство во Копер, Словенија го освои бронзенииот медал....

Уапсени четири лица, оштетиле инвентар во угостителски објект и полициско возило

Уапсени четири лица, оштетиле инвентар во угостителски објект и полициско возило. На 11.06.2024 во 19.10 часот во угостителски објект на булевар „Железничка“ во Охрид, полициски службеници од СВР Охрид ги...

За прв пат организира богата културно-забавна програма посветена на најмладите

Преку проектот „За сите деца“, Општина Охрид за прв пат организира богата културно-забавна програма посветена на најмладите охриѓанчиња и најмладите гости кои летуваат во нашиот град. На различни локации на...

Започна реновирање на Интерно одделение при охридската болница

После 45 години, започна реновирање на одделот за внатрешни заболувања со пнеумофтизиологија при ЈЗУ Општа болница Охрид. Интерното одделение при ЈЗУ Општа болница Охрид претставува регионален центар за општа и...
Social profiles