Депонијата гори, ѓубрето пред општина Струга

Депонијата во Струга повторно, два денови веќе гори. Граѓаните револтирани фрлаат отпад пред општина Струга.

Поради нерешавањето на проблемот со депонијата, која одново се запали и ги труеше Стружани преку целиот ден, група незадоволни граѓани уште вечерва исфрлија ѓубре пред општината!, пишува Стругаонлајн. 

Ако не се дислоцира депонијата ке превземеме по радикални мерки – изјави присутен граѓанин.Доколку не се реши овој проблем во најскоро време граѓаните масовно ќе излезат на протести и блокирање на патишта – изјави присутен граѓанин, пренесува струшкиот портал Strugaonline.mk. 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани