До каде е изградбата на затворениот базен во Охрид?

Четири години откако во 2015 година беше свечено поставен камен темелник и отпочна изградбата  на затворениот базен во Охрид , објектот е се уште едвај  карабина. 

 

Зад градежните параванина фотографиите направени вчера попладне на  Охриднет јасно се гледа дека нема ниту еден работник а околу изградениот објект обрасната е огромна трева.

Наместо долгоочекуваниот модерен спортски објект денес змијарник. 

Според проектот базенот се гради на површина од 15 илјади квадратни метри,  со димензии од 33 на 22 метри, трибини и над 500 седишта. Во  репрезентативниот комплекс  треба да  има два базени, спа и велнес цетар, фитнес клуб,продавници, игротека,  угостителски објект и други комерцијални содржини. Капиталниот проект чини 5 милиони евра. 

Според тогашните оптимистички најави базенот требаше да биде готов и отворен на крајот од 2017 година или почетокот на 2018, но до ден денес едвај е карабина. 

Градежните активности ги следат  повеќемесени застои, поплаки протести на градежните работници кои со месеци немаа земено плата……

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани