ФОТО: На Сараиште се ткаеле рибарските приказни

Сараиште  култното собиралиште на охридските рибари.

Оваа фотографија од пред повеќе од еден век, или 101 година порано, од далечната 1016 година сведочи за едно друго време. Токму на Сараиште се ткаеле рибарските приказни. Тука биле дрвените рибарски чунови, мрежи и проскури. Од ова место рибарите оделе во риболов. 

 

ФОТО- „Охрид слики од минатото“

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани