ФОТО: Се одржа хуманитарен турнир „Streetball“

Патриотското здружение од Охрид „Методи Патчев“ организираше  хуманитарен турнир Streetball.

 Турнирот се одржа денес  на спортското игралиште кај Економското училиште „Кирил и Методиј“. Секоја екипа со три членови партиципираше  со 600 денари. Турнирот беше отворен учествуваа охриѓани кои сакаа да се  рекреираат  и да бидат  хумани. Учество зедоа дел од советниците на Вмро Дпне  и членови на УМС на истата партија. Собраните средства ќе бидат намемнети за помош на социјално загрозено семејство.

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани