Голем број посетители на Фестивалот на вино и сирење

Почна  Фестивалот на вино и сирење. Плоштадот „Крушевска република“ во Охрид синоќа беше преполн со посетители.

На повеќе штандови луѓето имаа можност да ги вкусат разните видови сирења и преработки од млеко, да го дегустираат традиционалнолто бело, розе и црвено вино. 

Манифестацијата трае два дена, а програмата е збогатена со музички настапи на охридски групи.

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани