Голем успех на охридскиот тенисер Стојаноски

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛЕН УСПЕХ НА ТЕНИСЕРОТ ОД ТК ОХРИД СТОЈАН СТОЈАНОВСКИ.


На терените на Тенискиот клуб Југ-Скопје, во периодот од 27 до 30 Септември се одржа Државното првенство на Македонија за Мажи(поединечно и двојки) и Жени (поединечно).
Нови државни прваци во конкуренција на двојки се 19-годишниот Стојан Стојановски од ТК Охрид и 15-годишниот Ѓорѓи Јанкуловски од ТК Југ од Скопје.

 

Во финалето победија против искусниот Димитар Грабул и младиот Лука Андонов во 3 сета, иако на почетокот на вториот сет губеа со 6:1 и 2:0. Но, потоа освоија 6 гема во низ со што го зедоа вториот сет, а одлучувачкиот 3. сет го добија со 10:4 во тај-брек.

ФИНАЛЕ Двојки: Димитар Грабул/Лука Љубен Андонов – Стојан Стојановски / Ѓорѓи Јанкуловски 6-1, 2-6, 4-10

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани