Грешка опасна по живот – Во лето не го полнете резервоарот со бензин до крај!

Многу луѓе имаат обичај да го полнат резервоарот на автомобилите со бензин до крај, но не сфаќаат дека тоа е голема грешка.

Ова предупредување важи за дизелот и бензинот, кои на виспоки температури се шират и може да претечат од резервоарот, особено на пеколот, па може да дојде до експлозија и пожар.Според статистиката, со 50 литри доаѓа до зголемување за 2 проценти на 30 степени, па затоа не го полнете резервоатрот до крај и заштитете се себе и семејството.

 

Извор:kurir.mk

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани