И во Охрид ќе се издаваат документи во две смени

Министерството за внатрешни работи извести дека започнувајќи од  10.07.2017 година заклучно со 31.08.2017 година Отсеците за управни работи Битола, Велес, Куманово, Охрид, Струмица, Тетово и Штип ќе работат во две смени од 08.30 до 20.00 часот.

 

Воедно, поради зголемен обем на работа, а со цел  да се излезе во пресрет на граѓаните при поднесените барања за издавање на Меѓународни возачки дозволи податокот за проверка на прекршочна санкција “забрана за управување на моторно возило“ во возачката дозвола на барателот ќе може да се обезбеди покрај во подрачните единици на Одделот за граѓански работи и во Овластените правни лица за вршење на технички преглед каде што има упатено работник од министерството.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани