„Импровокација“, вечерва во „Прличев“

Вечерва од 21 часот во Националната установа „Григор Прличев“ нова летна шема на тетарската импровизација „ИМПРОВОКАЦИЈА“.

После успешниот поход на север во Германија, импровокаторите Стрезо Стаматовски, Никола Тодороски, Филип Кипровски и домаќинот Филип Ангеличин Жура, се враќаат дома со специјална летна шема која започнува вечерва во 21 часот. Импровокација – летна шема започнува во Центарот за култура „Григор Прличев“.Карти за настанот можат да се најдат во музичка продавница Зизи Топ а шоуто не е за помлади од 16 години, велат импровокаторите.

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани