Јован Стојаноски кандидат за градоначалник на СДСМ

СДСМ објави дел од кандидатите за градоначалници.

Мегу нив е и професорот на факултетот за туризам и угостителство Јован Стојаноски, кој ќе е кандидат за градоначалник во општина Охрид. Од ВМРО ДПМНЕ се уште не излегле со официјална листа на кандидати за градоначалници и општински совети.

„Се уште се прават внатрешните анализи. Како ќе бидат завршени, така ќе бидат објавени и имињата на кандидатите за градоначалници“, велат од ВМРО ДПМНЕ.

Генералниот секретар Мицковски веќе објави петмината кандидати кои ќе се борат за градоначалничката функција. Покрај Чадиев и Бајрактаров, меѓу кандидатите кои ќе ја добијат поддршката на партијата се и актуелниот прв човек на општина Петровец, Борче Митревски, Тони Затковски во општина Кривогаштани, а актуелниот пратеник во Собранието, Зоран Ѓорѓиевски ќе се обиде да стане градоначалник на Куманово.

Меѓу кандидати за градоначалници на владејачката коалиција се и професорот на факултетот за туризам и угостителство, Јован Стојаноски за Охрид. Лазар Петров за Демир Капија, за Валандово Перо Костадинов, Крушево Томче Христоски, за Македонска Каменица Соња Стаменкова, за Неготино Тони Делков, за Ресен Живко Гошаревски, Сашо Велковски за Свети Николе и Жаклина Јовановска за Старо Нагоричане.

 Од ВМРО ДПМНЕ за кандидат за градоначалник на аград Охрид се вртат неколку имиња. 

Social profiles