Концептот ОЕО ќе се промовира во Охрид

Во Охрид промоција на концептот за овластен економски оператор.

Царинската управа на Република Македонија денеска во Охрид организира промоција на концептот за овластен економски оператор (ОЕО) во Република Македонија и неговото значење за економските оператори.Промоцијата е организирана во соработка со Проектот за УСАИД за регионален економски раст (USAID Regional Economic Growth Project – REG).Од Царината сметаат дека концептот на ОЕО е исклучително интересен и може значително да придонесе кон поедноставувањето и забрзувањето на царинските постапки и олеснувањето на трговијата.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани