Медицински тимови од болницата од Отешево заминаа на припомош во Скопје

Медицински тимови од Специјалната болница за распираторни болести  во Отешево вчера попладне  заминаа на припомош во Скопје.

 

-„Здравствен тим од 4 медицински сестри и 2 доктори специјалисти , од Специјализирана болница Отешево ,  заминуваат на работа во Ковид Центар при ЈЗУ Градската општа болница – 8 Септември Скопје . Тие се испраќаат како помош во справување со целосната ситуација на барање од Министерството за здравство. Две седмици ќе ги извршуваат своите работни обврски помагајќи на колегите во Скопје, информираат од болницата. 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани