Меѓународна едриличарска регата Охрид 2017

На 29 и 30 јули ќе се одржи Меѓународна  едриличарска регата – Охрид 2017.

Овој натпревар е возобновување на долгогодишната  едриличарска традиција на Охридското Езеро.

 
-Официјалното отворање ќе биде во 10 часот во сабота 29.07 на главното градско пристаниште каде ќе бидат собрани сите едрилици  и натпреварувачи. Регатата ќе се одржува во водите на Охридското Езеро, блиску до брегот, од каде што публиката ќе може да го следи натпреварот.
 
-Наша цел е популаризација на едрењето, не само како спорт туку и како начин на живот. Затоа ги покануваме сите заинтересирани да дојдат и земат учество на регатата и секако сите останати да не бодрат за време на трката, информираат од  Акватика Јахтинг.
 
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани