Милошески: Секој од нас носи венец од трње и тежок крст на плеќите во оваа македонска голгота!

Секој од нас носи венец од трње и тежок крст на плеќите во оваа македонска Голгота, напима Митре Милошески кандидатот за градоначалник од ВМРО ДПМНЕ Охрид. 

 

„Велипеток – Распетие Христово.
Спасение си извршил среде Земјата, Христе Боже, си ги раширил на Крстот Твоите пречисти раце, собирајќи ги сите народи кои викаат: Господи Слава Ти!

Страданието на нашиот спасител Исус Христос на Голготата е страдање за секој наш грев:
,,Оче прости им, не знаат што прават!”

Секој од нас носи венец од трње и тежок крст на плеќите во оваа македонска Голгота. Заедно да го однесеме македонскиот крст за убав град и достоинствена држава! За многу години“, пишува Милошески. 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани