Милошески: Секој од нас носи венец од трње и тежок крст на плеќите во оваа македонска голгота!

Секој од нас носи венец од трње и тежок крст на плеќите во оваа македонска Голгота, напима Митре Милошески кандидатот за градоначалник од ВМРО ДПМНЕ Охрид.  (more…)

Поглаварот на МПЦ: Велигденската радост треба да нè зближува и да нè обединува сите

Поглаварот на Македонската православна црква – Охридска архиепископија, г.г. Стефан до сите верници од православна вероисповед упати велигденска порака по повод претстојниот празник Воскресение Христово – Велигден. (more…)
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани