Нема тезги на охридскиот плоштад

На охридскиот плоштад ова лето нема тезги со храна. Не се продаваат  ниту крофни, ниту вафли, ниту сладоледи. 

 

Георгиески вети дека ќе ја збрише лoшата панаѓурска слика за културниот Охрид и не се издаваат дозволи за поставување на тезги на градскиот плоштад. На одредени локации  секако е предвидена продажба на храна, сувенири, слики, накит и слично. Повеќето кај Чинарот, плоштадот Долна порта и кејот „Македонија“. 

Нa градскиот плоштад навечер се сретнуваат неколку диви улични продавачи на печена  пченка, кои умешно ги избегнуваат инспекциските контроли и полицијата. 

Инаку поставена е само една дрвена куќарка во која се претпоставува дека ќе се врши продажба на карти за културните манифестации во градот. 

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани