Никола Рилкоски и Мерт Максуд на списокот за селективни тренинзи на репрезентацијата на Македонија

Никола Рилкоски и Мерт Максуд и двајцата кошаркари од младинскиот погон на ГКК Охрид добија повик од репрезентацијата до 14 години за учество на селективни тренинзи, што ќе се одржат претстојниот период.

Двете момчиња млади талентирани и надежни кожаркари од Охрид  за прв пат се најдоа на списокот за селективни тренинзи на репрезентацијата на Македонија до 14 години кои ќе бидат одржани на 8 и 9 јуни во со СЦ „Кале“Скопје за финален избор играчи за претстојното Европско првенство за млади кошаркари, информира клубот.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани