Нови 90 вработувања во ОДВ Електрик Охрид

Германска ОДВ Електрик го шири бизнисот во Македонија. Компанијата ќе започне со реалзииацијата на својата втора фаза.

Во зоната во Охрид ќе инвестира дополнителни 4,2 милиони евра и ќе вработи уште 90 лица.

Во новиот објект ќе биде вработен високо квалифукав кадар затоа што во него ќе се работи со висока технологија.

За вицепремеирот Анѓушев, одлуката на инвеститорите кои работат тука да го прошират својот бизнис е доказ дека државните мерки за подршка на економијата даваат добри резултат.

ОДВ Електрик во земјава работи уште од 2014 година. Во својат прв објект кој се протега на 4500 кватратни метри, инвестиција од 4,5 милиони евра веќе работата над 300 лица. Целта на инвеститор е вкупните вложувања во земјава да достигнат до 15 милиони евра, пренесува Сител. 

Целото производство на компанијата е наменето за странските пазари.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани