Нови директори на охридските болници

Од Министерството за здравство соопштија дека се поставени 47 нови директори на јавни здравствени установи.

Освен на скопските клиники, нови директори се именувани во повеќето здравствени домови во внатрешноста на Македонија. Нови директори добија и сите здравствени установи во Охрид. 

 

– Општа Болница Охрид : Д-р Славица Малеска Стојадиновиќ
– Специјална болница за превенција, лекување и рехабилитација од кардиоваскуларни болести „Свети Стефан“: Д-р Гордана Донеска
– ЈЗО Св. Еразмо Охрид: Д-р Ацо Велески
– Здравствен Дом Стругa: Д-р Андон Ложанкоски
– Здравствен Дом Вевчани: Д-р Јован СтојковскиЦЈЗ Охрид: Д-р Сашо Точко

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани