Денеска ќе се распишат локалните избори

Претседателот на Собранието Џафери денеска ќе потпише решение и ќе ги распише локалните избори.

Претседателот на Собранието Талат Џафери, денеска ќе потпише Решение за распишување на локалните избори односно избори за членови на советите на општините и советот на Град Скопје и за градоначалници на општините и за градоначалник на градот Скопје.

Како што соопшти Кабинетот на претседателот на Собранието на РМ, Решението за распишување на локалните избори Џафери ќе го потпише во 12 часот во неговиот Кабинет.

Social profiles