Охрид во сино за поддршка на лицата со аутизам

Во чест на 2 Април – Меѓународен ден на лицата со аутизам, спомен бистата на Григор Прличев во ОУ “Григор Прличев” беше осветлена во сино.

Со ова даваме силна порака :
Лицата со аутизам кои уште се нарекуваат и” тивки мудреци ” не се за избегнување. Напротив, тие живеат во свој свет полн со талент и навики кој бара разбирање и силна поддршка од сите нас!

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани