Охридскиот театар во петок ја игра „Аналфабет“

Комедијата не е за лица под 14 години поради пиротехника што се користи.

Охридскиот Народен театар, во петок, 21-ви јуни од 20 часот, ќе ја игра претставата „Аналфабет“-работена по текстот на Бранислав Нушиќ, а во режија на Ѓорѓи Ризески. Комедијата ја играат познатата актерска екипа Горан Стојаноски, Никола Тодороски, Стрезо Стаматовски и Адријана Билаловиќ Тодороска. Сценограф на претставата е Зоран Николовски, а костимите се на Ванчо Василев.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани