Отворена хуманитарната изложба „Биди вода“

Понеделникот на Универзитетот за информатички науки и технологии „Св. Апостол Павле“ се отвори хуманитарната изложба на Александар Илиевски, „Биди вода“.

Пред присутните беше претставена неговата четиригодишна работа, а циклусот „Биди вода“, претстави една постапокалиптична верзија на светот обогатена со научно фантастични елементи.

 

-„Сликите ќе бидат изложени на Универзитетот до  петок, 10.06.2019. Продажбата има хуманитарен карактер , собраните средства ќе бидат   наменети за помош на Мила Димоска и Мартин Стојаноски“, информира организаторот на изложбата.


Мотивациите за творбите произлегуваат од зачувување на природата и нејзините ресурси, климатските промени, пост апокалиптика, научна фантастика, романтика. 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани