,,Патеки на откривање” – проект на Рупикапра МТБ

Здружението Рупикапра МТБ потпиша договор за соработка со Амбасадата на СР Германија со кој доби значајна донација за  најновиот  проект ,,Патеки на откривање”.

-Проектот  ќе го имплементираме во општина Дебрца. Со овој проект ќе се овозможи маркација и унапредување на велосипедските патеки на планините Караорман, Стогово и Илинска планина.Целта на проектот е развивање на одрлжлив еко-туризам и унапредување на заштитата на животната средина. Благодарност до Амбасадата на Сојузна Република Германија и Н.Е. Петра Дрекслер за довербата и поддршката со која се овозможува значителен придонес во одрлжлив развој на нашата заедница, изјави Душко Кутиноски претседател на Здружението за планински велосипедизам Рупикапра МТБ .

Social profiles