Се одржа Велигденскиот базар во Охрид

Во организација на локалната самоуправаи ЈП „Градски пазар“, денес на плоштадот кај Чинарот, се одржа традиционалниот велигдески базар. Со учество на повеќе фирми и занаетчии на штандовите беа изложени велигденски...

Петковска: Личната креација и одговорност на наставникот води до поквалитетно образование

Образованието е темелот и иднината на едно општество. Покрај задолжителната настава и воннаставните активности младите треба да  се запознаваат и со други теми од разни области како   лична хигиена, здравје,...

Јован од Охрид го истрча Белградскиот маратон во спомен на Димитар Матилоски

Јован Пепелко од Охрид го истрча Белградскиот маратон во спомен на Димитар Матилоски. Низ белградските улици тој трчаше со маица со ликот на 26 годишниот Димитар, кој беше убиен на...

,,Патеки на откривање” – проект на Рупикапра МТБ

Здружението Рупикапра МТБ потпиша договор за соработка со Амбасадата на СР Германија со кој доби значајна донација за  најновиот  проект ,,Патеки на откривање". -Проектот  ќе го имплементираме во општина Дебрца....

Охрид во Велигденско руво

Денеска на плоштадот Свети Климент Охридски  бше поставено велигденско украсно јајце со  христијанскиот поздрав Христос Воскресе, две дрвени клупи и други реквизити  наменети за најмладите . Украсите  се дело на...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани