ПРЕДАВАЊЕ ВО ЧЕСТ НА ПРАЗНИКОТ НА СЕСЛОВЕНСКИТЕ ПРОСВЕТИТЕЛИ

Во Охрид,со низа манифестации ќе биде одбележан 24 мај, денот на сесловенските просветители „Св.Кирил и Методиј“.

Националната установа – Библиотека „Григор Прличев“ – Охрид и Почесниот Конзулат на Руската Федерација од Охрид, во чест на празникот на сесловенските просветители, Светите Кирил и Методиј, организираат предавање на тема „Староруска азбука како молитва“.
Настанот ќе се одржи на 23 април (вторник) во просториите на Библиотеката а истиот ќе започне во 12 часот.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани