Започнуваат матурските прослави

По денешната матурска парада, отпочнуваат матурските прослави и забави.

Своето полнолетство, вечерва ќе го слават учениците од средните училишта „Свети Наум Охридски“ и „Ванчо Питошески“
Вечерва во хотелот „Десарет“, матура ќе слават учениците од Електро машинскиот училишен центар „Свети Наум Охридски“ а матурантите од Општинското угостителско – туристичко училиште „Ванчо Питошески“ од Охрид ќе имаат матурска прослава во хотелот „Силекс“. Матурантите од гимназијата „Св.Климент Охридски“, се на матурска екскурзија во Хрватска а на 21 мај, во „Аквалина“, својата матура ќе ја прослават учениците од Средното општинско стручно училиште „Свети Кирил и Методиј“.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани