Салон „Папилон“ со нов промотивен третман

Козметички салон Папилон Охрид, кој се наоѓа во јхотел Дипломат повторно воведува нов третман. Станува збор за Мезопорација – Промтивно 4 третмани плус 1 гратис! 

 

Мезопорацијата е докажан 10 годишен метод кој на кожата ‡ ја враќа тоа што времето на старење и го зема. Тука се работи за една нежна алтернатива со децении докажаната Мезотерапија со игли, кај која терапија различните активни супстанци, како на пример Хијалуронот, Витамините и Минералните супстанци густо се стават под кожата. Кај Мезопорацијата се работи спротивно од класичната Мезотерапија без игли. Со надградба на електрично поле посакуваните активни супстанци благо навлегуваат во кожата без истата да ја повредат. Со тоа неубавите модринки, отоците и долготрајното црвенило дефинитивно остануваат минато. Мезопорацијата ја користи природната структура на кожата. Со надградба на електрично поле постоечките канали во кожата можат да се отвораат без истата да ја повредат, а активните супстанци во висока концентрација влегуваат во долниот дел на кожата. Кај класичната примена на нега (на пример кремови), активните супстанци во најголем дел остануваат во горниот слој на кожата (Рогов слој).Кога активната супстанца стигне до долниот дел на кожата тогаш може да го постигне својот оптималнен ефект.
По третманот кожата делува витална и свежа.

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани