Се реконструира канализацијата во Пештани

Екипи на ЈП „Нискоградба“ деновиве работат на реконструкција на дел од канализационата мрежа во село Пештани. 

Акцијата се спроведува со цел да се реши проблемот  предизвикан со дел од септичките јами.

На стрмен простор се изработува каскадна шахта која ќе  е поставена на   длабочина од 2 метри, а на длабочина од околу 4 метри се  поставува нова  цевка Ф 20 со должина од 25 метри. Зафатот се очекува да заврши деновиве.

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани