Серија земјотреси, охриѓани останаа без сон

Охриѓани ноќва ја минаа на „штрек“. Во страв и исчекување на нов потрес.

Последниот  ч земјотрес утрово се случи 8 40 ч  со интензитет од 3,6 степени. Претходно во  34 ч во Јанкоец ресенско со јачина од 2,6. Пред него серија потреси на секој час. Во 5 17 ч 3,4 со епицентар во Јанкоец ресенско. И во 3 32 ч уште еден со интензитет од 2,8 степени исто во ресенско. Последниот силен потрес со јачина од 4,1 степен  со епицентар околу Косел се случи синоќа во 20 30 ч. Денес координативното тело  составено од страна на општината ќе има состанок во 09 ч . Веќе две недели охриѓани бројат земјотреси и живеат во страв. Најсилниот од 5 степени беше вчера во 13 18 ч. 

Social profiles