Силен земјотрес во Грција , почуствуван и во Охрид

Во 10 25 часот утрово силен земјотрес во соседна Грција се почуствува во Охрид.

Според интернет апликациите се работи за потрес од 5,2 степени  според Европската сеизмичка скала, во областа Јанина Грција. 

Епицентарот бл на 27 км од Неокорион  на длабочина од 9км. 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани