Стартува велосипедската тура „Тур де Галичица“

Стартуваше велосипедската тура „Тур де Галичица“.

Четвртата велосипедска тура „Тур де Галичица“, на која ќе учествуваат околу 250 рекреативци од Македонија, стартуваше утрово од градскиот плоштад „Цар Самоил“ во Ресен. Како што пишува kurir.mk, велосипедската рекреативна тура ќе се вози низ падините на Националниот парк Галичица, во вкупна должина од 71 километар.
Новина, како што најавува организаторот, Велосипедскиот клуб „Преспа Бајк“, е планинарската тура до највисокиот врв на планината Галичица, Магаро на 2.255 метри надморска височина.

„Тур де Галичица“ оваа година се организира по четвртти пат и според еден од одговорните во организацијата на настанот Кристијан Ќулумовски покрај дружењето и рекреацијата, основна цел на настанот е да се даде силен придонес кон промоција на природните убавини на Преспа во функција на развој на туризмот во ова подрачје.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани