Трета детска ликовна школа во рамките „Вевчански видувања”

Организаторите ја најавуваат  третата по ред детска ликовна школа во рамките на Меѓународната Ликовна колонија „Вевчански видувања”.
Со почеток на 27 јуни, четврток, летната школа ќе трае до 5 јули, во паркот на Ресторанот Виа Игнација – Вевчани, а ќе ја водат професорката Робин Шварцман од САД, и Анкица Стеваноска од Адамс АРТ. Учеството ќе биде бесплатно, а организаторите ќе ги обезбедат сите потребни матерјали и услови за творење и развивање на креативно учење на нашите дечиња. Учесниците ќе бидат поделени во неколку групи во зависност од возраста, а дневно ќе имаат работилница и кратка пауза во времетраење од 45 минути.
За сите дополнителни информации како и пријавување (најдоцна до 20 јуни) на следниот линк:

 

 

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани