Општина Охрид го избра идејното решение за лого по повод 80 годишнината од ослободувањето на Охрид

Општина Охрид го избра идејното решение за лого по повод 80 годишнината од ослободувањето на Охрид, согласно објавениот јавен конкурс. Врз основа на критериумите наведени во Конкурсот, по прегледот на...

Велосипедистите бараат вело поврзување на Охрид- Струга

Велосипедистите со години бараат велосипедско поврзување на Охрид и Струга. Неодамна, со  Ипа вело тура,   која ја подржаа над 120 велосипедисти се реафирмира идејата за изградба на безбедна велопатека меѓу...

Освојувачот на Европската бронза Давид Крстески на средба со градоначалникот

Денес градоначалникот Кирил Пецаков оствари средба со Давид Крстески, член на Таеквон-до клубот „Хваранг ИТФ“ од Лескоец, кој на последното Европско јуниорско првенство во Копер, Словенија го освои бронзенииот медал....

На факултетот на Мерко ќе се студира медицинa

Меѓународниот универзитет во Струга, зад кој стои струшкиот градоначалник Рамиз Мерко, добива нова образовна гранка, Факултет за здраствени науки. Вакво решение донесе Министерот за образование и наука во заминување Јетон...

Трета детска ликовна школа во рамките „Вевчански видувања”

Организаторите ја најавуваат  третата по ред детска ликовна школа во рамките на Меѓународната Ликовна колонија „Вевчански видувања". Со почеток на 27 јуни, четврток, летната школа ќе трае до 5 јули,...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани